Gogosari umpluti la cuptor
PrinteazaGogosari umpluti la cuptor din: gogosari, conopida, carne tocata de curcan, orez, ceapa, ardei verzi, pasta de tomate, boia dulce, piper, sare.
- 10 gogoșari mijlocii
- 1 conopidă mică
- 900 g carne tocată de curcan
- 2 linguri orez
- 2 cepe mici
- 10 ardei verzi
- 50 g paste de tomate
- boia dulce
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Speli legumele. Desfaci conopida în 10 buchețele pe care le opărești. Cureți gogoșarii de semințe și cotoare, apoi îi înțepi din loc în loc. Toci mărunt ceapa și ardeii verzi. Fierbi orezul în 150 ml carne.
Amesteci carnea cu ardeii verzi, ceapa, orezul, pasta de tomate, boia, piper și puțină sare.
Umpli ardeii cu amestecul pregătit și așezi deasupra fiecăruia câte un buchețel de conopidă. Îi așezi într-o tavă unul lângă altul și torni apă. Îi introduci în cuptorul cald pentru 1 oră. Îi servești presărați cu verdeață fin tocată.
Gogosari umpluti la cuptor
Pofta buna!