Ciorbă de berbec cu legume: carne de berbec, morcovi, ulei, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei gras, bulion, ceapa, telina, cartofi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, bors, sare.
Ingrediente:
1 kg carne de berbec
2 morcovi
100 ml ulei
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
300 g varză
300 g roşii
2 ardei graşi
2 linguri bulion
2 cepe
1 ţelină mică
3 cartofi
1 legătură leuştean
1 legătură pătrunjel
1 I borş
sare
Mod de preparare:
Opăreşti carnea spălată şi o tai în bucăţi, apoi o speli din nou şi o pui la fiert într-o oală cu 3 I de apă şi sare.
Cât timp fierbe carnea, cureţi, speli şi toci legumele. Intr-o cratiţă cu puţin ulei încins, pui la călit morcovii, albitura, ţelina, ardeii graşi, varza. După ce legumele s-au înmuiat, adaugi bulionul.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi ingredientele călite şi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cuburi, lăsând legumele să fiarbă împreună cu carnea, timp de 20 de minute.
Borşul îl fierbi separat şi îl adaugi în ciorbă odată cu roşiile spălate şi tăiate în bucăţi laşi să mai dea în câteva clocote şi iei oala de pe foc.
Potriveşti gustul de sare şi serveşti ciorba cu verdeaţă spălată şi tocată mărunt.
Ciorba arabeasca de berbecut din: carne de berbecut, ulei, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, paste, sare, ardei sau scortisoara. Ingrediente: 500 g carne de berbecuţ, tăiată bucăţi mici 1 cană ulei 1 ceapă mare 1 lingură pastă de tomate 2-3 roşii 1 lămâie 1 cană paste sare ardei roşu sau scorţişoară Mod de […]
Ciorba de spanac cu iaurt si carne de berbec din: spanac, iaurt, ceapa, oua, faina, smantana, ceafa de berbec. Ingrediente: 2,5 kg spanac 3 kg iaurt 200 g ceapă 4 ouă 150 g făină 250 g smântână 100 g ceafă de berbec Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală şi se pune la fiert […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.