Carne de mistret cu fructe din: carne de mistret, visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin […]
Friptură de mistreţ
PrinteazaFriptură de mistreţ: carne de porc mistret, ulei, ceapa, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, piper, sare, cartofi, pasta de rosii cu ardei.
- 1,5 kg carne de porc mistreţ
- 200 ml ulei
- 1 ceapă
- 1-2 foi de dafin
- rozmarin
- salvie
- 250 ml vin alb
- piper
- sare
- 500 g cartofi
- 4 linguri pastă de roşii cu ardei
Mod de preparare:
Carnea de mistreţ necesită a fi pusă la baiţ înainte de preparare.
Asezonezi carnea într-o pungă pentru marinare, unde adaugi o ceapă tăiată felii, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, piper, sare şi închizi punga ermetic, după care dai la frigider pentru 48 de ore.
Când scoţi carnea, o usuci bine pe şerveţele absorbante, o porţionezi şi o aşezi într-o tavă, în care pui 200 ml ulei, cartofii curăţaţi şi tăiaţi pe lung, dar ceva mai groşi decât cei care sunt prăjiţi.
Adaugi sare, piper, 4 linguri de bulion de roşii cu ardei şi torni şi zeama de la marinat, strecurată înainte.
Introduci tava în cuptorul încins, dar nu înainte de a o acoperi cu folie de aluminiu, pentru a fierbe înăbuşit.
După 40 de minute, înlături folia şi laşi friptura sâ se rumenească timp de 30 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sarmale cu carne de vanat (mistret)
Sarmale cu carne de vanat (mistret) din: carne de mistret, orez, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, suc de rosii, vin, varza. Ingrediente: 2 kg carne de mistreţ 1 ceaşcă mare cu orez 2 cepe I ceaşcă mare cu ulei 2 linguri cu cimbru sare piper măcinat 1 cană cu suc de roşii 1 cană cu […]
Pofta buna!