Friptură de mistreţ

Printeaza

Friptură de mistreţ: carne de porc mistret, ulei, ceapa, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, piper, sare, cartofi, pasta de rosii cu ardei.

Ingrediente:Friptură de mistreţ

  • 1,5 kg carne de porc mistreţ
  • 200 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 1-2 foi de dafin
  • rozmarin
  • salvie
  • 250 ml vin alb
  • piper
  • sare
  • 500 g cartofi
  • 4 linguri pastă de roşii cu ardei

 

Mod de preparare:

Carnea de mistreţ necesită a fi pusă la baiţ înain­te de preparare.

Asezonezi carnea într-o pungă pentru marinare, unde adaugi o ceapă tăiată felii, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, piper, sare şi închizi punga ermetic, după care dai la frigider pentru 48 de ore.

Când scoţi carnea, o usuci bine pe şerveţele absorbante, o porţionezi şi o aşezi în­tr-o tavă, în care pui 200 ml ulei, cartofii curăţaţi şi tăiaţi pe lung, dar ceva mai groşi decât cei care sunt prăjiţi.

Adaugi sare, piper, 4 linguri de bulion de roşii cu ardei şi torni şi zeama de la marinat, strecurată înainte.

Introduci tava în cuptorul încins, dar nu îna­inte de a o acoperi cu folie de aluminiu, pentru a fier­be înăbuşit.

După 40 de minute, înlături folia şi laşi friptura sâ se rumenească timp de 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Carne de mistret cu fructe

Carne de mistret cu fructe din: carne de mistret, visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin […]

 

Sarmale cu carne de vanat (mistret)

Sarmale cu carne de vanat (mistret)

Sarmale cu carne de vanat (mistret) din: carne de mistret, orez, ceapa, ulei, cimbru, sare, piper, suc de rosii, vin, varza. Ingrediente: 2 kg carne de mistreţ 1 ceaşcă mare cu orez 2 cepe I ceaşcă mare cu ulei 2 linguri cu cimbru sare piper măcinat 1 cană cu suc de roşii 1 cană cu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.