Muşchi sote de vită Stroganoff
PrinteazaMuşchi sote de vită Stroganoff: muschi de vita, faina, sos Worcestershire, coniac, supa de vita, ceapa, usturoi, unt, ulei de masline, sare, piper, dovlecel, ardei gras, morcov, conopida, sos de visine.
Ingrediente:
- 500 g muşchi de vită
- 1 lingură făină
- 1 lingură sos Worcestershire
- 60 ml coniac
- 300 ml supă strecurată de vită
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 70 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Ingrediente garnitură:
- 1 dovlecel mic
- 1 ardei gras
- 2 morcovi potriviţi
- 3-4 bucheţele de conopidă
- 2 linguri sos de vişine
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe, fibre şi o tai fâşii.
Condimentezi carnea cu sare şi piper, o stropeşti cu sosul Worcestershire şi o laşi puţin să se aromatizeze.
Pudrezi fâşiile de carne cu făină şi le sotezi, pe rând, la foc iute, în 2/3 unt şi o lingură de ulei bine încins, până se rumenesc uşor.
Stropeşti bucăţile de carne cu coniac şi le flambezi, apoi scoţi deoparte carnea din tigaie.
In locul ei, adaugi în tigaie restul de unt, în care căleşti ceapa tocată mărunt, şi usturoiul zdrobit.
După 3-4 minute adaugi carnea şi stingi totul cu supă strecurată de vită. Laşi să fiarbă, circa10-15 minute, la foc potrivit, până când carnea este bine pătrunsă şi sosul scăzut.
Separat, opăreşti uşor bucheţelele de conopidă şi morcovii, în apă puţin sărată, le scurgi de apă şi le aşezi pe grătarul bine încins, alături de fâşii de ardei gras, pentru a se rumeni.
Serveşti soteul de vită, garnisit cu legumele rumenite şi le asezonezi cu sos de vişine acrişor.
Muşchi sote de vită Stroganoff
Pofta buna!