Budinca de fasole verde cu branza
PrinteazaBudinca de fasole verde cu branza din: oua, fasole verde, branza, ardei rosu, rosii, faina, pesmet, smantana, ceapa, bicarbonat, ulei, sare, piper, cimbru, marar.
- 4-5 ouă
- 600 g fasole verde fideluţă
- 1 bol mic cu brânză rasă amestec (caş de oi şi de vaci)
- 1 ardei roşu
- 2-3 roşii
- 3-4 linguri făină integrală sau pesmet
- 1 ceaşcă cu smântână
- 2 cepe
- 1 linguriţă bicarbonat
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- mărar verde
Mod de preparare:
Păstăile de fasole le speli, le cureţi, le rupi în jumătate şi le fierbi al dente, în apă fierbinte cu un praf de sare. Ceapa o tai peştişori şi o căleşti în puţin ulei încins, după care adaugi ardeiul tocat cubuleţe şi roşiile rase. Laşi să scadă sosul. Baţi albuşurile spumă până obţii o bezea.
Intr-un vas mare amesteci brânza, făina, gălbenuşurile, smântână, bicarbonatul, compoziţia din tigaie şi păstăile scurse de apă. Condimentezi cu sare, piper şi puţin cimbru. Adaugi albuşurile, amestecând încet.
Torni totul într-o tavă unsă cu ulei, presari puţină brânză rasă şi o dai la cuptor, la foc potrivit. Este gata când preparatul s-a rumenit frumos la suprafaţă. Serveşti budinca cu marar verde numai după ce s-a răcit complet.
Pofta buna!