Kibbeh

Printeaza

Kibbeh: bulgur, carne de vita, ceapa, apa, mix de condimente, scortisoara, chilii, sare, seminte de pin, ulei.

Kibbeh_06

Kibbeh

Ingrediente:

  • 2 ceşti de bulgur
  • 500 g came tocată de vită (sau miel)
  • 1 ceapă mare
  • 1 pahar cu apă
  • 1/2 linguriţă mix condimente, pentru came de vită sau miel
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/8 linguriţă chilii (opţional)
  • 1 linguriţă sare

Ingrediente umplutură:

  • 200 g carne tocată de vită (sau miel)
  • 100  g seminţe de pin
  • 1 ceapă potrivită
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Aşezi bulgurul într-un castron, torni peste el jumătate pahar de apă, amesteci şi îl laşi 10-15 minute să se umfle. Intre timp, prepari umplu­tura. Toci ceapa mărunt şi-o căleşti în ulei bine încins, împreună cu carnea tocată şi condimentele, până când ceapa se înmoaie şi carnea îşi schimbă culoarea.

Kibbeh_04

La sfârşit adaugi seminţele de pin. Dai deoparte tigaia de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească.

Kibbeh_12

In bulgurul,care s-a umflat intre timp adaugi carnea tocată şi condimentele. Fră­mânţi enegic toate ingredien­tele, în timp ce adaugi treptat restul de apă, până obţii o compoziţie omogenă, bine legată.

Kibbeh_10

lei câte o mână din această compoziţie, o modelezi între palme dându-i formă lunguiaţă. Faci o gaură cu degetul la un capăt şi introduci cu linguriţa compoziţia de umplutură, după care acoperi dându-i o formă puţin ţuguiată la capete.

Kibbeh_02

Când toată compoziţia a fost consumată, prăjeşti kebbehurile într-o baie de ulei bine încins, le scoţi cu lingura de supă şi le serveşti calde sau reci, pe foi de salată verde, garnisite cu frunze de mentă aromate.

Kibbeh

Kibbeh

Kibbeh_03

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.