Kibbeh
PrinteazaKibbeh: bulgur, carne de vita, ceapa, apa, mix de condimente, scortisoara, chilii, sare, seminte de pin, ulei.
Ingrediente:
- 2 ceşti de bulgur
- 500 g came tocată de vită (sau miel)
- 1 ceapă mare
- 1 pahar cu apă
- 1/2 linguriţă mix condimente, pentru came de vită sau miel
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/8 linguriţă chilii (opţional)
- 1 linguriţă sare
Ingrediente umplutură:
- 200 g carne tocată de vită (sau miel)
- 100 g seminţe de pin
- 1 ceapă potrivită
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Aşezi bulgurul într-un castron, torni peste el jumătate pahar de apă, amesteci şi îl laşi 10-15 minute să se umfle. Intre timp, prepari umplutura. Toci ceapa mărunt şi-o căleşti în ulei bine încins, împreună cu carnea tocată şi condimentele, până când ceapa se înmoaie şi carnea îşi schimbă culoarea.
La sfârşit adaugi seminţele de pin. Dai deoparte tigaia de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească.
In bulgurul,care s-a umflat intre timp adaugi carnea tocată şi condimentele. Frămânţi enegic toate ingredientele, în timp ce adaugi treptat restul de apă, până obţii o compoziţie omogenă, bine legată.
lei câte o mână din această compoziţie, o modelezi între palme dându-i formă lunguiaţă. Faci o gaură cu degetul la un capăt şi introduci cu linguriţa compoziţia de umplutură, după care acoperi dându-i o formă puţin ţuguiată la capete.
Când toată compoziţia a fost consumată, prăjeşti kebbehurile într-o baie de ulei bine încins, le scoţi cu lingura de supă şi le serveşti calde sau reci, pe foi de salată verde, garnisite cu frunze de mentă aromate.
Kibbeh
Pofta buna!