Sfaturi practice in bucatarie
- Lintea nu are nevoie să stea în apă înainte de a fi pusă la fiert. Timpul de fierbere variază între 15-60 de minute, în funcţie de tipul ei. Ea trebuie să fiarbă în jur de 30 de minute, la foc mic, într-un vas acoperit. O cană cu linte are nevoie de 1-2 căni cu apă în care să fiarbă.
- Pentru a obţine un ghiveci de calitate, nu amesteca mâncarea cu lingura, ca să nu se sfărâme legumele, ci răsuceşte cratiţa în stânga şi în dreapta, ca la sarmale.
- Năutul este un bun înlocuitor al cafelei, mai puţin gustos, dar şi mai puţin dăunător. El este, la fel ca soia, nuca şi ciupercile, un bun înlocuitor pentru carne, conţinând o mulţime de substanţe nutritive, dar şi proteine.
- Pentru a obţine un sos fără cocoloaşe, amestecă făina cu puţină sare, înainte de a o pune în sos. Vei obţine astfel sosul fin dorit.
- Pentru a împiedica împrăştierea măduvei dintr-un os, presară la extremităţi sare grunjoasă, astfel supa va fi clară.
- Carnea de vită devine mai fragedă pusă la fiert, dacă adaugi la fiecare litru de lichid o linguriţă cu alcool.
Adaugă un comentariu