Friptură inăbuşită de viţel cu sos de ciuperci
PrinteazaFriptură inăbuşită de viţel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ceapa, ciuperci, rosii, sare, patrunjel.
- 1/2 kg carne de viţel
- 2 cepe
- 200 g ciuperci proaspete
- 6 roşii
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit. In timp ce fierbe, cureţi ceapa, ciupercile şi roşiile, tai ceapa mărunt, ciupercile felii şi roşiile bucăţele.
După ce s-a pătruns bine carnea şi a scăzut zeama, adaugi ceapa, ciupercile şi un pahar cu apă. La 10 minute pui şi roşiile, potriveşti gustul de sare şi mai laşi totul pe foc încă 15 minute.
Când friptura şi sosul sunt gata, presari pătrunjelul şi o aduci la masă.
Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci
Poftă bună!