Cartofi cu lebar
PrinteazaCartofi cu lebar din: cartofi, ceapa, lebar, sare, patrunjel.
Ingrediente:
- 3 cartofi mari (nesfaramiciosi)
- 4 cepe
- 150 g lebar (sau caltabos)
- circa 5g sare de mare
- 2-3 fire patrunjel verde.
Mod de preparare:
Cartofi cu lebar: Se fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute se introduc in apa si cepele intregi, necuratate.
Se lasa sa se scurga, dupa care se curata cartofii de coaja si se taie in doua pe lung. Lebarul se curata de pielita si se taie felii groase de 1 cm.
Se presara sarea intr-o forma termorezistenta si peste ea se aseaza cartofii cu taietura in sus.
Deasupra, se pun feliile de lebar si frunzulitele de patrunjel, iar cepele cu coaja cu tot se taie in doua pe orizontala si se pun in forma.
Cartofii se dau circa 20 de minute la cuptorul incins la 200gr. si se servesc fierbinti.
Pofta buna!