Friptura de porc cu sos de coacaze
PrinteazaFriptura de porc cu sos de coacaze din: seminte de fenicul, boabe de piper, usturoi, portocala, rozmarin, ulei de masline, spata de porc, muschi de porc, ceapa, vin alb, jeleu de coacaze.
- 2 linguriţe seminţe de fenicul
- 1 linguriţă boabe de piper negru
- 2 căţei de usturoi, tocat
- 1 portocală, coaja rasa de la 1/2 de portocala
- 1 lingură de rozmarin tocat
- 1 lingură ulei de măsline
- 1.5 kg spată sau muşchi de porc
- 1 ceapă, feliată gros
- 400ml de vin alb
- 1 lingură jeleu de coacăze roşii
Mod de preparare:
Zdrobeşte grosier seminţele de fenicul şi boabele de piper într-un mojar. Adaugă usturoiul şi nişte sare şi zdrobeşte-le şi pe acestea, pentru a forma o pastă, încorporează coaja rasă de portocală, împreună cu rozmarinul şi uleiul.
Unge carnea cu pasta. Poţi să găteşti acum friptura sau poţi să laşi carnea acoperită în frigider până la 24 de ore, pentru a se marina.
Incinge cuptorul la 180°C. Taie portocala în felii groase şi aşază-le pe fundul unei tăvi împreună cu ceapa. Pune carnea deasupra şi toarnă 600ml de apă în tavă. Dă friptura la cuptor 1 oră, adaugă vinul în tavă, apoi continuă să o coci încă 1 oră. Stropeşte carnea de câteva ori cu zeama din tavă şi adaugă apă, dacă e nevoie.
Scoate tava din cuptor, strecoară zeama, acoperă bine porcul cu folie de aluminiu, apoi lasă-l să se odihnească 15 minute. Toarnă zeama strecurată într-o cratiţă, adaugă jeleul şi dă totul în clocot, amestecând pentru a dizolva jeleul. Gustă şi asezonează, dacă e nevoie. Taie carnea în felii groase şi serveşte-le cu puţin sos deasupra.
Friptura de porc cu sos de coacaze
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura cu sos de coacaze
Bune friptura de porc, insa nu prea ma descurc cu sosul de coacaze