Tarte cu smochine si jeleu de zmeura
PrinteazaTarte cu smochine si jeleu de zmeura din: aluat de foitaj, smochine, unt topit, zahar pudra, jeleu de zmeura.
- 400gr aluat de foitaj cu unt, dezghetat
- 6 smochine proaspete
- 25gr unt topit
- 2 linguri zahar pudra, plus pentru servire
- 2 linguri jeleu de zmeura
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 200C. Tapetati cu hartie de copt o tava subtire, imparte foitajul in 6 parti egale. Intinde fiecare bucata pana ajunge la grosimea de circa 3mm şi decupează din fiecare un disc cu diametrul de 11-12 cm, folosind un cutter sau o farfurie ca reper.
Aranjează discurile de aluat în tavă şi delimitează o bordură de lcm pe margini, având grijă să nu tai aluatul până la capăt. Inţeapă aluatul cu o furculiţă în interiorul acestei borduri.
Feliază smochinele şi aranjează feliile, întrepătrunse, în zona înţepată a tartelor. Unge-le cu untul topit şi presară pe ele zahărul pudră. Pot fi ţinute la frigider până la 5 ore. Coace tartele 18-20 de minute, până când foitajul devine crocant şi auriu pe margini.
Incălzeşte jeleul într-o crăticioară, unge tartele cu el, apoi presară din nou zahăr pudră. Serveşte-le calde sau la temperatura camerei.
Tarte cu smochine si jeleu de zmeura
Pofta buna!