Mancare de peste cu cartofi si porumb
PrinteazaMancare de peste cu cartofi si porumb din: cartofi, file de cod, ulei de masline, ceapa, porumb, mustar cu boabe, chimion, lamaie, patrunjel, oua, otet de vin alb, sos de mango.
Ingrediente:
- 2 cartofi, tăiaţi cuburi
- 300g file de cod cu piele
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată
- 1-2 ştiuleţi de porumb
- 1 lingură de muştar cu boabe
- 1 linguriţă de chimion măcinat
- coaja rasă de la 1 lămâie, iar lămâia tăiată în sferturi
- 25g de pătrunjel, tocat grosier
- 2 ouă
- puţin oţet din vin alb
- Sos de mango, pentru servire
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o oală mare de apă rece, sărată în prealabil. Dă-i în clocot, apoi lasă-i să fiarbă 10 minute, până când devin fragezi.
Când cartofii sunt fierţi, scoate-i şi pune în locul lor peştele, cu pielea în jos.
Acoperă oala şi lasă peştele să fiarbă 5 minute la foc mic, până când începe să se desprindă la mijloc. Scurge-l şi pune-l deoparte.
Incinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi căleşte ceapa 5 minute. Taie boabele de porumb de pe ştiulete cu ajutorul unui cuţit ascuţit, apoi adaugă-le lângă ceapă şi prăjeşte-le 2 minute.
Adaugă cartofii în tigaie, dă focul mai mare şi căleşte-i 5 minute, până când devin aurii pe alocuri. Răzuieşte cartofii de pe fundul tigăii în cazul în care încep să se prindă.
Adaugă muştarul, chimionul şi coaja rasă de lămâie, amestecă totul timp de 1 minut, apoi asezonează şi adaugă zeama de lămâie de la două dintre cele patru sferturi.
Adaugă peştele, mărunţindu-l şi pătrunjelul, apoi acoperă tigaia şi ţine mancarea caldă.
Fierbe ochiurile în apă fiartă în care ai adăugat puţin oţet şi un vârf de sare.
Când albuşurile s-au stabilizat, dar gălbenuşul a rămas moale, serveşte-le peste mâncarea de cartofi, peşte şi porumb, în boluri, cu restul sferturilor de lămâie alături, pentru stors deasupra şi cu sosul de mango.
Mancare de peste cu cartofi si porumb
Pofta buna!