Peste cu fennel şi sos picant de muştar
PrinteazaPeste cu fennel şi sos picant de muştar: file de peste, unt, ulei de masline, mustar, lamaie, usturoi, seminte de fennel, cimbrisor, rozmarin, busuioc verde, sare, rosii cherri.
Ingrediente:
- 2 fileuri de peşte proaspăt (ideal ar fi somon sau crap somonizat)
- 1 lingură de unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură muştar
- 1 lămâie
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură seminţe de fennel, cimbrişor şi rozmarin
- câteva frunze de busuioc verde
- sare
- 7-8 roşii cherry pentru garnisit
Mod de preparare:
Speli fileurile de peşte şi le tai în 4 bucăţi dreptunghiulare.
Le condimentezi cu sare, puţin rozmarin, cimbrişor şi seminţe de fennel, fără a exagera, deoarece aceste ierburi sunt foarte aromate şi pot acoperi total gustul peştelui.
Laşi peştele să stea la rece aproximativ 20 de minute să se aromatizeze.
Prăjeşti peştele într-o tigaie neaderentă, unsă cu ulei, apoi îl scoti cu multă grijă pe un platou cald, pentru a nu se rupe.
In locul peştelui, adaugi câteva seminţe de rozmarin, usturoiul zdrobit, muştarul şi le laşi foarte puţin să se întrepătrundă aromele, fără să se ardă.
Adaugi roşiile cherry tăiate pe jumătate şi frunzele de busuioc, le rumeneşti uşor pe ambele părţi, apoi le scoţi deoparte şi le aşezi alături de peştele prăjit.
In sosul rămas în tigaie adaugi untul, amesteci bine până se topeşte şi dai tigaia deoparte.
Degresezi cu zeamă de lămâie, amesteci şi torni sosul format peste peşte.
Peste cu fennel şi sos picant de muştar
Pofta buna!