Peste cu fennel şi sos picant de muştar

Printeaza

Peste cu fennel  şi sos picant de muştar: file de peste, unt, ulei de masline, mustar, lamaie, usturoi, seminte de fennel, cimbrisor, rozmarin, busuioc verde, sare, rosii cherri.

 

Ingrediente:

  • 2 fileuri de peşte proaspăt (ideal ar fi somon sau crap somonizat)
  • 1 lingură de unt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură muştar
  • 1 lămâie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură seminţe de fennel, cimbrişor şi rozmarin
  • câteva frunze de busuioc verde
  • sare
  • 7-8 roşii cherry pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Speli fileurile de peşte şi le tai în 4 bucăţi dreptunghiu­lare.

Le condimentezi cu sare, puţin rozmarin, cimbrişor şi seminţe de fennel, fără a exagera, deoarece aceste ierburi sunt foarte aromate şi pot acoperi total gustul peştelui.

Laşi peştele să stea la rece aproximativ 20 de minute să se aromatizeze.

Prăjeşti peştele într-o tigaie neaderentă, unsă cu ulei, apoi îl scoti cu multă grijă pe un platou cald, pentru a nu se rupe.

In locul peştelui, adaugi câteva seminţe de rozmarin, usturoiul zdrobit, muştarul şi le laşi foarte puţin să se întrepă­trundă aromele, fără să se ardă.

Adaugi roşiile cherry tăiate  pe jumătate şi frunzele de busuioc, le rumeneşti uşor pe ambele părţi, apoi le scoţi deoparte şi le aşezi alături de peştele prăjit.

In sosul rămas în tigaie adaugi untul, amesteci bine până se topeşte şi dai tigaia deoparte.

Degresezi cu zeamă de lămâie, amesteci şi torni sosul format peste peşte.

 

Peste cu fennel şi sos picant de muştar

Peste_cu_fennel_si_sos_picant_de_mustar

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.