Supă de cod cu legume
PrinteazaSupă de cod cu legume: peste, unt, morcov, pastarnac, telina, ceapa, usturoi, cartofi, smantana, patrunjel verde, sare, piper.
- 500 g cod (sau file de somon, crap somonizat)
- 2 linguri de unt
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 felie de telină
- 1 ceapă
- 2 căţei mici de usturoi
- 2 caftofi mici
- 1/2 ceaşcă de smântână
- 1 lămâie pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele, l-e tai, rondele, cuburi, sau mărunt, după caz, apoi le aşezi la fiert cu apă, unt şi un praf de sare.
Intre timp, cureţi pestele, îl tai în funcţie de numărul porţiilor, îl presari cu putină sare şi îl laşi să se condimenteze.
Când legumele sunt bine pătrunse, adaugi peştele şi îl laşi să fiarbă împreună cu legumele, la foc potrivit circa 5-6 minute, apoi închizi focul.
Separat, într-un castron, bati smântâna cu câte putină supă din oală, adăugată treptat, pentru a impiedica brânzirea ei şi când amestecul este în afara acestui pericol, adaugi zeamă de lămâie, în funcţie de gust, amestecând mereu.
Torni dressingul de smântână, în fir subţire, în oala de supă, amestecând continuu, adaugi pătrunjel verde şi apoi o serveşti.
Supă de cod cu legume
Pofta buna!