Rulada cu zmeura si smantana
PrinteazaRulada cu zmeura si smantana din: unt, oua, zahar, faina, esenta de vanilie, gem de zmeura, zmeura, smantana dulce.
- 100 g unt topit, apoi racit
- 12 oua
- 350 g zahar
- 240 g faina
pentru umplutura:
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 150 g gem de zmeura
- 400 g zmeura
- 400 ml smantana dulce
Mod de preparare:
Incingi cuptorul şi tapetezi cu hârtie de copt o tavă. Baţi ouăle cu zahărul până când devin o compoziţie pufoasa. Cerni faina şi o incorporezi uşor in compoziţia de oua. Torni untul şi amesteci bine.
Pui jumătate din compoziţie in tava, nivelezi şi coci un sfert de ora, pana devine aurie. Repeţi procedura cu restul compoziţiei, întinzi foile coapte, apoi le rulezi cu un prosop sau in hârtie de copt şi le laşi să se răcească.
Baţi smântână cu vanilia. Derulezi pandişpanul, ungi cu gem de zmeură, apoi cu cremă. Nivelezi ambele compoziţii. Presari dea-supra zmeura. Rulezi şi laşi să se răcească bine, apoi poţi felia şi servi.
Rulada cu zmeura si smantana
Pofta buna!
Foarte buna rulada cu zmeura, vreau si eu sa gust din ea