Ciolan cu ciuperci

Printeaza

Ciolan cu ciuperci

Ciolan cu ciuperci

Ingrediente:

  • 4 bucăţi mai mari de ciolan de porc
  • 500 g ciuperci
  • 500 g mazăre
  • o ceapă albă
  • o lămâie
  • 4 căţei de usturoi
  • o lingură de busuioc uscat
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • o linguriţă de boia dulce
  • pudră de nucşoară

Preparare:

Ciolanele de porc se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se pun pe o farfurie.

Se încălzeşte ulei într-o tigaie şi se prăjesc ciolanele câte cinci minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie, se presară boia, un vârf de cuţit de pudră de nucşoară, sare, piper şi se aşază într-o tavă.

Se stropesc cu ulei, se adaugă o cană de apă şi se introduc în cuptor. Se coc timp de 30-45 de minute sau până când pot fi pătrunse cu dinţii unei furculiţe.

Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pune ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt, se căleşte timp de cinci minute, apoi se adaugă ciupercile.

Se prăjesc timp de câteva minute, se stropesc cu sucul de lămâie, se adaugă busuiocul, mazărea fiartă, usturoiul feliat şi se acoperă cu un capac.

Se lasă la prăjit până când lichidul format scade la jumătate.

Ciolan cu ciuperci

Ciolan cu ciuperci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu prefer ciolanul cu fasole; se potriveste mai bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.