Cozonac la tava cu visine si crema din: drojdie, lapte, faina, sare, unt, ou, zahar.
Ingrediente aluat:
1/2 cub drojdie
100 ml lapte
250 g faina
un praf de sare
50 g unt moale
1 ou
50 g zahar
Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g zahar, 500 g mascarpone, 1 kg brinza de vaci, 1 plic budinca de vanilie praf, albusele + 125 g zahar, 2 linguri cacao, 1 kg visine.
Mod de preparare:
Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin.
Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina.
Se lasa 35-40 min intr-un loc cald acoperit cu un prosop de bucatarie. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si mascarpone.
Se incorporeaza usor brinza dulce de vaci si budinca praf. Albusurilese bat spuma tare cu 125 g zahar si se amesteca cu masa de galbenusuri. 1/3 din acesta crema se amesteca cu cele 2 linguri de cacao.
Aluatul se pune in tava in strat subtire. Se toarna crema de cacao.
Crema alba se amesteca cu visinele si se toarna deasupra. Se coace 70 min la foc potrivit.
Cozonac la tava cu visine si crema din: drojdie, lapte, faina, sare, unt, ou, zahar. Ingrediente aluat: 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 250 g faina un praf de sare 50 g unt moale 1 ou 50 g zahar Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g zahar, 500 g mascarpone, 1 kg brinza de vaci, 1 […]
Cozonac la tava cu rubarba din: faina, zahar, unt, galbenusuri, ou, drojdie, lapte semidegresat, coaja de lamaie, sare, tije de rubarba, faina, unt. Ingrediente: 500 g faina 75 g zahar 75 g unt topit si racit 2 galbenusuri 1 ou 25 g drojdie 250 ml lapte semidegresat coaja rasa de la o lamaie 1 lingurita […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.