Prajitura Raphaelo

Printeaza

Prajitura Raphaelo din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, lapte, smantana, unt, zahar pudra, cocos.

Ingrediente blat:Prajitura Raphaelo

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 5l g ulei
  • 1 praf copt

Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina, un pachet unt, 250 gr zahar  pudra, nuca de cocos

 

Mod de preparare:
Se bat albusurile pana devin tari, se pun zaharul, galbenusurile si faina, apoi uleiul si praful de copt.

Se pune blatul la cuptor. Pentru a vedea cand este gata, se infinge o scobitoare, iar daca nu s-a lipit coca de scobitoare inseamna ca este gata.
Crema: 100 ml lapte si 200 gr smintana se fierb cu 3 linguri de faina si apoi se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se amesteca un pachet de unt cu 250 gr zahar pudra.

Dupa ce s-a topit zaharul, se amesteca cu compozitia lasata la rece, amestecandu-se cate putin sa nu se taie.
Se pune crema obtinuta pe pandispan si apoi se presara nuca de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.