Prajitura Raphaelo
PrinteazaPrajitura Raphaelo din: oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, lapte, smantana, unt, zahar pudra, cocos.
- 5 oua
- 250 gr zahar
- 300 gr faina
- 5l g ulei
- 1 praf copt
Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina, un pachet unt, 250 gr zahar pudra, nuca de cocos
Mod de preparare:
Se bat albusurile pana devin tari, se pun zaharul, galbenusurile si faina, apoi uleiul si praful de copt.
Se pune blatul la cuptor. Pentru a vedea cand este gata, se infinge o scobitoare, iar daca nu s-a lipit coca de scobitoare inseamna ca este gata.
Crema: 100 ml lapte si 200 gr smintana se fierb cu 3 linguri de faina si apoi se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se amesteca un pachet de unt cu 250 gr zahar pudra.
Dupa ce s-a topit zaharul, se amesteca cu compozitia lasata la rece, amestecandu-se cate putin sa nu se taie.
Se pune crema obtinuta pe pandispan si apoi se presara nuca de cocos.
Pofta buna!