Cheesecake cu mango
PrinteazaCheesecake cu mango: pua, zahar brun, unt, cacao, faina, praf de copt, sare, branza de vaci, faina, smantana, esenta de vanilie, gelatina, mango, frisca, menta.
Ingrediente blat:
- 2 ouă
- 75 g zahăr brun
- 50 g unt
- 2 linguri pudră de cacao
- 250 g făină
- 1/2 praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutură:
- 300 g brânză de vaci cremoasă
- 7 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 150 ml smântână
- 4 ouă
- esenţă de vanilie
Ingrediente topping:
- 2 fructe de mango bine coapte
- 3 foi de gelatina
Ingrediente garnisit:
- 50 g frişcă
- frunze proaspetede mentă
Mod de preparare:
Pentru blat, freci untul cu zahărul şi praful de sare până devine spumos, adaugi, pe rând ouăle şi baţi bine până se amestecă perfect, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt si pudra de cacao.
Frămânţi cu mâna până se formează un aluat elastic, pe care îl aşezi într-o forma(dreptunghiulară sau rotundă, în funcţie de preferinţe), tapetată cu folie specială pentru copt.
Mixezi brânza cu zahărul, ouăle, smântână, esenţa de vanilie şi făina. Torni compoziţia obţinută peste blat şi introduci forma în cuptorul bine încins, la foc potrivit, pentru circa 55 de minute. Proba cu scobitoarea îti spune exact când prăjitura este coaptă. Scoţi forma din cuptor şi o laşi să se răcească.
Pentru topping, îndepărtezi coaja şi sâmburii fructelor de mango, tai pulpa bucăţi, o amesteci cu zahăr şi o fierbi, la foc mic până scade bine. După ce se răcoreşte puţin adaugi gelatina hidratată în prealabil şi strecurată, amesteci bine şi laşi să se răcească în continuare, până începe să se închege.
Torni toppingul peste prăjitură şi laşi la frigider cel puţin 2 ore înainte de a fi servită. Serveşti cu frişcă şi frunze proaspete de mentă aromată.
Cheesecake cu mango
Pofta buna!