Mix de muraturi cu ardei iute din: morcovi, telina, ardei gras, conopida, masline, ardei iute, sare, apa, otet, condimente, zahar. Ingrediente: 1/2 kg morcovi, curatati si feliati . 1/2 telina, taiata bucati 2 ardei gras rosii, taiati cuburi 1/2 conopida, rupta buchetele ½ kg masline, fara samburi, taiate bucati 10-12 ardei iuti tocati 1 […]
Reteta zilei: Ardei iute murat cu chimen
PrinteazaArdei iute murat cu chimen din: apa, otet alb, sare, chimen, usturoi, ardei iute.
Ingrediente:
- 3 cani apă
- 9 cani oțet alb
- 2 linguri sare
- 1 1/2 lingurite de chimen
- 8 catei de usturoi, curatati
- 2 kg ardei iute verde și roșu
- 4 borcane cu capace și inele
Mod de preparare:
Spalati borcanele, inelele și capacele în apă cu detergent. Sterilizati-le in apa clocotita.
Taiati si scoateti semintele de la ardei, apoi feliati subtire.
Se toarnă 3 căni de apă într-o oală mare. Puneți vasul la foc mare, adăugați oțet, sare si chimen.
Amestecati si fierbeti pana se dizolva sarea. Între timp, scoateți borcanele calde, capacele și inelele cu un clește.
Umpleti o oala mare cu apa si puneti pe aragaz la foc mare.
Puneti usturoi in partea de jos a borcanelor, umpleti cu ardei iute, așezați pâlnia de conserve si turnati lichid peste fiecare borcan.
Sigilati bine capacele si inelele. Adaugati in oala cu apa clocotita si fierbeti 10-15 minute.
Scoateți borcanele cu cleștele și lasati pe prosoape de bucatarie.
Lasati sa se raceasca, apoi depozitati in camara.
Ardei iute murat cu chimen
Pofta buna!
Murături asortate cu usturoi şi ardei iute
O reteta de muraturi asortate cu usturoi si ardei iute din: sfecla rosie, varza, conopida, morcovi, telina, gogonele, frunze de telina, otet, piper boabe, usturoi, foi de dafin, ardei iute, apa, sare grunjoasa, crengute de visin si amestec de condimente. Ingrediente: 2 sfecle rosii 2 verze 2 conopide 5-6 morcovi 2 teline mici 2 kg […]
Muraturi Țărănești : Rețeta Tradițională pentru Toamnă
Muraturi Țărănești : Rețeta Tradițională pentru Toamnă din: castraveti, gogosari, ardei, morcovi, conopida, apa, otet de mere, sare, usturoi, frunze de visin, hrean, marar. Ingrediente: 5 kg de legume (castraveți, gogoșari, ardei, morcovi, conopidă) 5 l de apă 500 ml oțet de mere 200 g sare de bucătărie 10 căței de usturoi Frunze de […]
Savurati!
Nu am pus niciodata chimen in solutia de murat, dar o sa incerc, macar un borcan, sa vedem ce iese