Somon în pergament cu sparanghel şi cartofi

Printeaza

Somon în pergament cu sparanghel şi cartofi din: cartofi noi, ulei, sare, sparanghel verde, zahar, unt, coaja de lamaie, fileuri de somon, piper, tarhon, ou, galbenus, mustar iute, otet balsamic alb, piper de cayenne.

Ingrediente:Somon_în_pergament_cu_sparanghel_si_cartofi

  • 600 g cartofi noi
  • 1 lingura de ulei
  • sare
  • 1 kg sparanghel verde
  • zahar
  • 50 g unt
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 4 fileuri de somon (a 160 g)
  • piper
  • 7 fire de tarhon
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 2 lingurite de mustar iute
  • 2 linguri te otet balsamic alb
  • piper de cayenne

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală cartofii, se taie jumătăţi şi se amestecă împreună cu uleiul şi puţină sare. Se aşază pe o tavă tapetaţă cu hârtie de copt şi se coc pe a doua şină de jos a cuptorului cca 25 min.

Se pregăteşte sparanghelul şi se înţparte în porţii de 250 g; fiecare dintre aceste porţii se aşază pe o bucată de per-gament; se presară zahăr şi sari. Se topeşte untul şi se adaugă coaja de lămâie; se toarnă peste sparanghel.

Se sărează şi s|e piperează soţionul; se aşază pe fiecare bucată câte un fir de tarhon, apoi bucata de somon se aşază peste sparanghel. Se închid pacheţelele. Se aşază pe grătar, peste cartofi, şi se coc la cuptor cca 15-18 min.

Se toacă restul de tarhon. Se bate în bain-marie oul cu gălbenuş, muştar şi oţet. Se adaugă tarhon, sare şi piper şi se serveşte cu pacheţelele.

Somon în pergament cu sparanghel şi cartofi

Somon_în_pergament_cu_sparanghel_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.