Salata de peste cu crutoane
PrinteazaSalata de peste cu crutoane din: paine, ulei de masline, mix de salata, carnati, file de cod, lamaie, mustar dijon.
- 140g pâine albă cu coajă crocantă, tăiată cuburi
- 2 linguri ulei de măsline
- 140g mix de salată cu rucola
- 175g de cârnaţi chorizo pentru gătit, feliaţi
- 350g file de cod tăiat în bucăţi de 2,5cm
- zeama de la 1 lămâie
- 1 linguriţă de muştar Dijon
Mod de preparare:
Tăvăleşte cuburile de pâine prin 1 lingură ulei de măsline. Incinge o tigaie mare şi prăjeşte în ea pâinea timp de 5-10 minute, până când devine crocantă şi aurie, apoi las-o deoparte pe un şervet de bucătărie.
Intre timp, pune salata într-un bol. Şterge tigaia cu un alt şervet de hârtie şi toarnă în ea uleiul rămas. Adaugă feliile de chorizo şi prăjeşte-le 1 minut, amestecând ocazional. Adaugă şi bucăţile de peşte şi prăjeşte-le 3-4 minute, întorcându-le cu grijă pe partea cealaltă la jumătatea intervalului.
Când se pătrunde, codul va avea un aspect opac, în timp ce feliile de chorizo trebuie să devină crocante pe margini.
Cu ajutorul unei spumiere scoate bucăţile de peşte şi chorizo din tigaie şi pune-le în salată, alături de cuburile de pâine.
Pune tigaia la loc pe foc şi adaugă zeama de lămâie şi muştarul. Amestecă-le şi încălzeşte-le 30 de secunde, apoi stropeşte salata cu acest dressing. Serveşte-o imediat.
Salata de peste cu crutoane
Pofta buna!