Reteta zilei: Pizza cu rosii coapte, mozzarela si sos pesto

Printeaza

Pizza cu rosii coapte, mozzarela si sos pesto din: rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, aluat de pizza, busuioc, usturoi, mozzarella, cascaval, otet balsamic.

 

Ingrediente:

  • 1 kg rosii cherry, roșii si galbene
  • 1 lingura ulei de măsline
  • sare și piper
  • 500gr aluat de pizza
  • ¾ cana busuioc
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ lingurita piper
  • 180gr mozzarella
  • 60gr cascaval ras
  • 1 lingura otet balsamic

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 220 C.

Asezati aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si lasati sa se obisnuiasca cu temperatura camerei.

Taiati o parte din roșii în jumătate, restul lasati-le întregi.

Asezati rosiile pe hartie de copt intr-o tava, stropiti cu 1 lingura ulei de măsline, un vârf de cuțit de sare și piper și dati la cuptor pentru 10-12 minute.

Între timp, intr-un procesor de alimente, procesati ½ cana busuioc, 3 catei de usturoi si sare pana la omogenizare.

Se adaugă 4 linguri ulei de măsline si omogenizati.

Ungeti aluatul asezat intr-o tava cu sosul pesto.

Presarati mozzarella, cascavalul, imprestiati rosiile coapte, apoi dati la cuptor 10-12 de minute.

Scoateți din cuptor, se presara cu frunze de busuioc și se stropeste cu un pic de otet balsamic.

Serviti imediat.

 

Pizza cu rosii coapte, mozzarela si sos pesto

Pizza_cu_rosii_coapte_mozzarela_si_sos_pesto_09

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.