Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare

Printeaza

Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare din: cartofi, oua, faina, ulei, sare, ficatei, unt, ceapa, marar, sare, piper, bulion.

Ingrediente:Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare

  • 500 g cartofi
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri făină
  • 250 ml ulei
  • sare

Ingrediente sos:

  • 200 g ficăţei de pasăre
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă
  • pătrunjel
  • mărar
  • sare şi piper
  • 1 linguriţă făină
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură bulion

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare, apoi îi amesteci cu ouăle şi făina şi formezi chifteluţe pe care le prăjeşti în ulei încins.

Mod preparare sos:

Prăjeşti ficăţeii în ulei, îi scurgi. Prăjeşti ceapa, apoi le dai pe toate prin maşina de tocat şi le amesteci cu verdeaţa tocată. Topeşti 1 linguriţă de unt, rumeneşti făina, stingi cu zeama de came sau cu o ceşcuţă de apă în care ai dizolvat bulionul.

Condimentezi şi laşi sosul să fiar­bă câteva minute. Amesteci compoziţia de ficat şi ceapă cu o ceşcuţă de supă sau de apă şi o adaugi peste sosul din cratiţă. Fierbi sosul pe foc mic cam 20 de minute. Il aduci la masă cald cu chifteluţele de cartofi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.