Chiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare
PrinteazaChiftelute din cartofi cu sos de ficatei de pasare din: cartofi, oua, faina, ulei, sare, ficatei, unt, ceapa, marar, sare, piper, bulion.
- 500 g cartofi
- 2 ouă
- 2-3 linguri făină
- 250 ml ulei
- sare
Ingrediente sos:
- 200 g ficăţei de pasăre
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- pătrunjel
- mărar
- sare şi piper
- 1 linguriţă făină
- 50 ml ulei
- 1 lingură bulion
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare, apoi îi amesteci cu ouăle şi făina şi formezi chifteluţe pe care le prăjeşti în ulei încins.
Mod preparare sos:
Prăjeşti ficăţeii în ulei, îi scurgi. Prăjeşti ceapa, apoi le dai pe toate prin maşina de tocat şi le amesteci cu verdeaţa tocată. Topeşti 1 linguriţă de unt, rumeneşti făina, stingi cu zeama de came sau cu o ceşcuţă de apă în care ai dizolvat bulionul.
Condimentezi şi laşi sosul să fiarbă câteva minute. Amesteci compoziţia de ficat şi ceapă cu o ceşcuţă de supă sau de apă şi o adaugi peste sosul din cratiţă. Fierbi sosul pe foc mic cam 20 de minute. Il aduci la masă cald cu chifteluţele de cartofi.
Poftă bună!