Dovlecei umpluti cu branza si smantana din: dovlecei, branza, ulei sau unt, pesmet, smantana, sare. Ingrediente: 6 dovlecei 3 linguri brânză rasă 2 linguri ulei (unt) 1 lingură pesmet 2-3 linguri smântână sare Mod de preparare: Dovleceii se spală, apoi se taie în jumătăţi perpendicular pe lungime. Fiecare jumătate se scobeşte cu linguriţa făcând loc pentru […]
Dovlecei umpluţi cu varză si cimbru
PrinteazaDovlecei umpluţi cu varză si cimbru: dovlecei, varza, ceapa, rosii, cimbru, marar verde, ulei, sare.
- 10 dovlecei
- 1 varză mică
- 1 ceapă
- 3 roşii
- cimbru
- mărar verde
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Dovleceii îi speli, îi cureţi de coajă şi îi tai pe lung, apoi îi goleşti de seminţe.
Varza o toci mărunt, o freci cu sare, apoi o speli cu apă rece şi o scurgi, într-o cratiţă cu ulei pui varza şi ceapa tocată şi le căleşti jumătate de oră.
Adaugi cimbru şi mărar tocat mărunt, precum şi roşiile decojite şi tocate mărunt.
Laşi pe foc câteva minute.
Umpli dovleceii cu varză călită, apoi îi aşezi într-un vas larg, acoperit cu apă caldă.
Dai la cuptor pentru 20-30 de minute, apoi serveşti dovleceii calzi.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara
Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara din: dovlecei, vanata, morcovi, patrunjel, telina, mazare, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 1 vânătă medie 2 morcovi 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 conservă mică de mazăre unt Pentru sos: 1/4 pachet cu unt 1 lingură cu vârf cu făină 300 ml lapte fierbinte sare piper […]
Pofta buna!