Limba cu legume si sos de lamaie
PrinteazaLimba cu legume si sos de lamaie din: limba de vitel, ceapa, ardei, rosii, cartofi, ulei, fasole, sare, piper.
- 1 kg limbă de viţel
- 2 cepe
- 4 ardei
- 500 g roşii
- 6 cartofi
- 3 linguri ulei
- 300 g fasole verde
- sare
- piper
Ingrediente sos:
- 150 g iaurt
- 150 g smântână
- 2 căţei de usturoi
- coaja rasă a unei lămâi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine carnea, o freci cu mălai, o laşi pentru 1 oră în apă rece, apoi o fierbi timp de o oră în apă cu sare. Cureţi ceapa, ardeiul, roşiile, cartofii, fasolea verde, toci ceapa, tai mărunt roşiile şi ardeiul, iar cartofii cubuleţe.
Căleşti ceapa cu ardeiul şi cartofii şi separat fierbi fasolea verde. După ce s-au înmuiat cartofii, adaugi fasolea verde fiartă şi roşiile tocate. Tai carnea felii, o adaugi în cratiţa cu legume, torni şi o ceaşcă din zeama în care a fiert, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi pe foc 15-20 de minute.
Sos: Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu iaurtul, smântână şi coaja de lămâie, potriveşti de sare şi piper şi-l torni peste carnea cu legume înăbuşite.
Limba cu legume si sos de lamaie
Poftă bună!