Taitei de orez cu omleta si dressing aromat
PrinteazaTaitei de orez cu omleta si dressing aromat din: taitei de orez, mazare, pastai de mazare, porumb, ceapa verde, ardei rosu, sos de soia, miere, usturoi, lamaie, ghimbir, ulei de masline, lapte, oua.
Ingrediente:
- 100g de tăieţei de orez
- 3 linguri de mazăre congelată
- 1 mână păstăi de mazăre, tăiate în două pe lungime
- 1 mână de porumb
- 1 ceapă verde, feliată
- 1/2 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tocat
Ingrediente dressing:
- 1 lingură sos de soia
- 1 linguriţă de miere
- 1/2 căţel de usturoi, zdrobit
- zeamă de la 1/2 lămâie
- puţin ghimbir proaspăt, ras
Ingrediente pentru omleta:
- 1 lingură ulei de măsline
- puţin lapte
- 2 ouă, bătute
Mod de preparare:
Pentru a face omleta, încinge uleiul într-o mică tigaie nonaderentă. Adaugă puţin lapte în ouăle bătute, apoi toarnă compoziţia în tigaie. Amestecă o dată şi lasă omleta să se facă la foc mic, până când aproape că se stabilizează. Intoarce-o şi găteşte-o şi pe partea cealaltă.
Transfer-o pe un tocător şi tai-o în fâşii.
Fierbe tăieţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurge-i şi clăteşte-i sub jet de apă rece, apoi lasă-i deoparte. Intre timp, combină ingredientele pentru dressing. Opăreşte boabele şi păstăile de mazăre, apoi scurge-le şi trece-le prin apă rece pentru a opri procesul de fierbere.
Pentru a asambla, amestecă tăieţeii cu porumbul, ceapa verde, ardeiul şi legumele verzi, apoi încorporează dressingul şi pune omleta deasupra.
Taitei de orez cu omleta si dressing aromat
Pofta buna!