Prajitura cu prune, nuca si bezea
PrinteazaPrajitura cu prune, nuca si bezea din: zaahar, unt, faina, oua, bicarbonat, prune, nuci.
- 300 g zahăr
- 120 g unt
- 180 g făină
- 4 ouă
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
- 1 lingură esenţă de rom
- coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
- 750 g prune
- o mână de nuci prăjite
Mod de preparare:
Freci untul cu 150 g zahăr până se face cremos, adaugi 1 ou plus 3 gălbenuşuri pe rând, amestecând până la încorporare. Adaugi apoi făina treptat şi mirodeniile, esenţa de rom şi coaja rasă de lămâie.
Ungi tava de prăjitură cu puţin unt, o tapetezi cu făină şi răstomi compoziţia peste care pui jumătăţile de prune. Din loc în loc aşezi câte un miez de nucă; aceasta va da o savoare deosebită prăjiturii.
Dai totul la cuptor 15 minute, timp în care pregăteşti bezeaua: baţi bine cele 3 albuşuri cu zahărul rămas şi o răstomi peste fructe, nivelezi şi o dai iar la cuptor până se coace.
Ai grijă să nu se rumenească prea tare albuşul, căci se va sfărâma când vei tăia prăjitura!
Prajitura cu prune, nuca si bezea
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu prune si bezea
- tarta cu prune si bezea