Zacusca fara ceapa

Printeaza

Zacsuca fara ceapa din: vinete, rosii, ardei grasi, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Zacusca_fara_ceapa

  • 2 kg vinete
  • 2 1/2 kg rosii
  • 1/2 kg ardei grasi rosii sau gogosari
  • 300 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coci vinetele pe flacără, le cureţi cât sunt calde şi le desfaci în fâşii pe care le pui la scurs pe un tocător înclinat; pentru 2-3 ore.

Coci ardeii, îi presari cu sare şi, după ce i-ai păstrat acoperiţi 10 minute, îi cureţi de pieliţă şi cotoare. Tai mărunt ardeii sau îi mixezi în blender până obţii o pastă. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în felii. Cureţi usturoiul şi îl tai în felioare fine.

Intr-un tuci, torni 150 ml ulei şi pui legumele în straturi, iar între acestea presari pătrunjel fin tocat şi feliile de usturoi. Deasupra torni restul de ulei. Aşezi tuciul pe o tablă aşezată peste focul aragazului şi laşi să fiarbă la foc mediu, până când scade zeama lăsată de legume.

Amesteci periodic, iar când scade zacusca, spre sfârşit sărezi şi condimentezi după gust.

Pui zacusca fierbinte în borcane de 400 ml, lăsând un spaţiu de 2 cm până la buza borcanului. Inchizi ermetic capacele şi le tii într-o tavă mai adâncă, cu apă, la cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute.

Stingi focul şi laşi borcanele să se răcească în cuptor.

Zacsuca fara ceapa

Zacsuca_fara_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.