Dovlecei pentru salate
PrinteazaDovlecei pentru salate din: dovlecei, frunze de telina, marar verde, ceapa, usturoi, otet, apa, sare grunjoasa, boabe de mustar, piper, zahar brun.
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- frunze de telina
- 1 legatura mare marar verde
- ceapa
- usturoi
- 1 pahat otet de 9
- 3 pahare apa
- sare grunjoasa (1 lingura de 1 l apa)
- boabe de mustar
- piper
- 1 lingura zahar brun sau miere
Mod de preparare Dovlecei pentru salate:
Speli dovleceii şi îi tai în rondele sau după preferinţă. Speli şi sterilizezi în cuptor borcane de 720 ml.
Speli verdeaţa şi o laşi să se scurgă. Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai ceapa solzişori sau în rondele fine.
Aşezi în borcane fire de mărar, apoi felii de dovlecei, intercalând ceapă, usturoi şi, dacă doreşti, rondele ori bastonaşe de morcov.
Deasupra pui frunze de ţelină. Presari în fiecare borcan boabe de piper şi de muştar.
Intr-un vas emailat, fierbi pentru 5 minute oţetul cu apa, zahărul şi sarea. Torni baiţul fierbinte în borcanele aşezate pe cuţite.
Infiletezi capacele şi acoperi borcanele cu o pătură, până se răcesc complet.
Pofta buna!
Din astia o sa incerc si eu