Pateuri picante cu vita
PrinteazaPateuri picante cu vita din: ulei, ceapa, usturoi, cartof, turmeric, pasta de rosii, cimbru, sos iute, aluat, ou, salata verde.
Ingrediente:
- puţin ulei
- 1 ceapă, tocată
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 250g carne tocată de vită
- 1 cartof, tăiat în cuburi
- 2 linguriţe de turmeric
- 2 linguri pastă de roşii
- câteva fire de cimbru
- 2 linguri sos iute de ardei
- 500g aluat fraged
- 1 ou, bătut
- salată verde, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă, adaugă ceapa şi căleşte-o 5 minute. Adaugă usturoiul şi carnea de vită, dă focul mai mare şi găteşte totul până carnea se rumeneşte. Pune şi cartoful, jumătate din turmeric, pasta de roşii şi cimbrul, plus 200ml de apă.
Acoperă mâncarea şi las-o să fiarbă 15 minute, apoi dă la o parte capacul şi mai lasă mâncarea pe foc 5 minute. Adaugă sosul iute de ardei si lasă totul să se răcească.
Incinge cuptorul la 220°C. Intinde aluatul până ajunge la o grosime de 3mm. Decupează 6 cercuri cu diametrul de 15cm, folosind o farfurie mică drept reper.
Imparte carnea întte discurile de aluat, aşezând-o pe o parte a lor. Amestecă oul cu restul de turmeric, întinde-l pe marginea fiecărui disc, împătureşte aluatul şi sigilează marginile cu ajutorul unei furculiţe.
Aranjează pateurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, mai unge-le cu puţin ou, apoi dă-le la cuptor 20-25 de minute. Serviti cu salata verde.
Pateuri picante cu vita
Pofta buna!