Dulceata de piersici si dovlecei
PrinteazaDulceata de piersici si dovlecei din: piersici, dovlecei, zeama de lamaie, zahar, gelifiant.
- 1 kg piersici
- 1 kg dovlecei tineri
- 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
- 2 kg zahar
- 2 plicuri gelifiant 1:1
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi decojeşti şi îi tai în jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe, le îndepărtezi partea cu seminţe. Decojeşti piersicile şi le tai în jumătate, îndepărtându-le sâmburii. Tai în cubuleţe atât dovleceii, cât şi piersicile.
Intr-o cratiţă de 3 litri, pui dovleceii şi piersicile şi le stropeşti cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Le laşi astfel timp de 3-4 orer în frigider. Amesteci zahărul cu conţinutul plicu-lui de gelifiant, după care le încorporezi în masa de fructe.
Aşezi vasul pe foc mediu şi amesteci uşor, timp de 5 minute după ce începe să fiarbă. Pregăteşti borcane de 400 ml: le speli şi le sterili-zezi în cuptor.
Pui dulceaţa fierbinte în borcane aşezate pe o tavă metalică, înfiletezi capacele şi aşezi borcanele pentru 5 minute pe capace, după care le laşi să se răcească şi le depozitezi în cămară.
Dulceata de piersici si dovlecei
Pofta buna!