Dulceata de piersici si dovlecei

Printeaza

Dulceata de piersici si dovlecei din: piersici, dovlecei, zeama de lamaie, zahar, gelifiant.

Ingrediente:Dulceata_de_piersici_si_dovlecei

  • 1 kg piersici
  • 1 kg dovlecei tineri
  • 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • 2 kg zahar
  • 2 plicuri gelifiant 1:1

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii, îi decojeşti şi îi tai în jumătate, pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe, le îndepărtezi partea cu seminţe. Decojeşti piersicile şi le tai în jumătate, îndepărtându-le sâmburii. Tai în cubuleţe atât dovleceii, cât şi piersicile.

Intr-o cratiţă de 3 litri, pui dovleceii şi piersicile şi le stropeşti cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă. Le laşi astfel timp de 3-4 orer în frigider. Amesteci zahărul cu conţinutul plicu-lui de gelifiant, după care le încorporezi în masa de fructe.

Aşezi vasul pe foc mediu şi amesteci uşor, timp de 5 minute după ce începe să fiarbă. Pregăteşti borcane de 400 ml: le speli şi le sterili-zezi în cuptor.

Pui dulceaţa fierbinte în borcane aşezate pe o tavă metalică, înfiletezi capacele şi aşezi borcanele pentru 5 minute pe capace, după care le laşi să se răcească şi le depozitezi în cămară.

Dulceata de piersici si dovlecei

Dulceata_de_piersici_si_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.