Chorizo cu naut si conopida
PrinteazaChorizo cu naut si conopida din: conopida, ulei de masline, chorizo, usturoi, rosii, naut, chili, busuioc, patrunjel, lamaie.
Ingrediente:
- 300 g conopida
- 2 linguri ulei de masline
- 100 g Chorizo
- 4 catei de usturoi
- 2 rosii
- 400 g naut fiert sau din conserva
- 1/2 lingurita chili
- 2 fire busuioc
- 2 fire patrunjel
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se despart bucheţelele de conopidă şi se opăresc în apă clocotită tu sare timp de cca 3 min.
Se lasă să se scurgă. Se spală roşiile, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie sferturi.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă cuburi de chorizo; se prăjesc timp de cca 2 min.
Se curăţă şi se taie felii usturoiul şi se adaugă în tigaie; în final se adaugă bucheţelele de broccoli.
După încă 2 min. se adaugă boabele de năut şi mirodeniile.
Se încălzesc puţin; se adaugă sferturile de roşii şi se asezonează cu verdeaţă şi suc de lămâie.
Se serveşte imediat.
Chorizo cu naut si conopida
Pofta buna!