Aspic de Pui cu Legume din: piept de pui, morcov, ceapa, telina, frunza de dafin, piper, gelatina, apa, mazare, sare, piper, frunze de patrunjel. Aspicul de pui este o rețetă tradițională care datează din secolul al XIX-lea, cunoscută pentru gustul său răcoritor și aspectul său elegant. Această combinație perfectă de carne de pui, legume proaspete […]
Paste cu sos si parmezan
PrinteazaPaste cu sos si parmezan din: rosii, ceapa, vin alb sec, ulei, paste, parmezan, sare, piper, usturoi.
Ingrediente:
- un kg rosii de gatit
- o ceapa alba
- 100 ml vin alb sec
- 2 linguri ulei
- o punga paste
- parmezan pentru servit
- sare
- piper
- 2-3 catei usturoi
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se măruntesc şi apoi se călesc în ulei încins, fără a le arde.
După ce s-au înmuiat, se adaugă roşiile spălate si tăiate cuburi mici. Se toarnă vinul, se potriveşte gustul de sare şi piper si se lasă la fiert sosul aproximativ 20 de minute.
Intre timp, se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet.
După ce s-au fiert, se scurg bine într-o strecurătoare, se trec prin jet de apă rece şi se aduc la masă cu sos şi parmezan deasupra.
Paste cu sos si parmezan
Pofta buna!
Salată de Andive cu Portocale și Măsline Kalamata
Salată de Andive cu Portocale și Măsline Kalamata din: andive, portocale, masline kalamata, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, mustar, miere, sare, piper. Explorați o salată proaspătă și vibrantă care combină texturile crocante ale andivelor cu dulceața segmentelor de portocale și savoarea intensă a măslinelor Kalamata. Această salată de andive cu portocale și măsline […]