Reteta zilei: Tarta cu rosii
PrinteazaTarta cu rosii din: faina, sare grunjoasa, unt, apa cu gheata, smantana, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, rosii, oua, parmezan.
Ingrediente aluat:
- 2 cani de faina
- 1 linguriță de sare grunjoasă
- 3/4 cană unt nesărat, cuburi
- 3 linguri de apă cu gheață
- 2 linguri de smântână rece
Ingrediente umplutura:
- 1 ceapa, tocata marunt
- 3 catei de usturoi, tocat
- 8 frunze de busuioc, tocate
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de unt nesărat
- 1 cutie rosii cubulete
- sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
- 5 oua, batute
- 1 ceasca parmezan ras
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecati făină și sare în procesorul de alimente.
Adaugati untul și procesati până când se omogenizeaza.
Pune 3 linguri de apă cu gheață și smântână. Procesati pana se omogenizeaza.
Scoateti aluatul si inveliti in folie alimentara.
Dati la rece 1 ora. Se aduce la temperatura camerei, apoi se intinde si se transfera intr-o forma rotunda cu fund detașabil.
Dati la frigider timp de cel puțin 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 170C. Coaceti aluatul timp de 15 minute. Intre timp pregatiti umplutura.
Reducerea temperatura cuptorului la 150C.
Pentru umplutura, gatiti ceapa, usturoi si busuioc in ulei de masline si unt, aproximativ 6-8 minute.
adaugă roșiile, se da focul la si se fierbe, amestecand ocazional, pana se ingroasa, aproximativ 20 minute.
condimentează, după gust, cu sare și piper. Opriti focul si lasati sa se raceasca timp de 10 minute.
adaugă ouăle și brânză, se amestecă bine.
toarnă amestecul de roșii în tava cu alta, coaceti timp de 35-40 de minute.
Tarta cu rosii
Pofta buna!
Foarte buna tarta cu rosii
Vreau si eu din tarta asta 🙂