Prajitura cu prune si aroma de lamaie

Printeaza

Prajitura cu prune si aroma de lamaie din: prune, oua, zahar, ulei, lapte, smantana, zahar vanilat, faina, praf de copt, coaja de lamaie.

Ingrediente:

  • 1 kg prune
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 50 ml smântână
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de la 1/2 de lămâie

 

Mod de preparare:

Prajitura cu prune si aroma de lamaie: Mixezi bine ouăle cu zahărul şi zahărul vaniliat, până când compoziţia devine cremoasă, iar zahărul se topeşte.

Adaugi treptat făina amestecată cu praful de copt, alternând cu laptele, amestecat din timp cu smântână şi mixezi la viteza mică până se încorporează.

Adaugi coaja de lămâie, uleiul şi mixezi 3 minute. Torni compoziţia rezultată într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi deasupra aranjezi jumătăţi de prune trecute prin făină.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, până ce prăjitura se rumeneşte.

Pofta buna!

 

 

Supa de Morcovi cu Șofran

Supa de Morcovi cu Șofran din: morcovi, ceapa, ulei de masline, sofran, bulion de legume, sare, piper, smantana. Supa de morcovi cu șofran este o rețetă sofisticată care combină dulceața naturală a morcovilor cu aroma unică și delicată a șofranului. Acest fel de mâncare este nu doar o alegere sănătoasă, dar și o experiență culinară […]

Chimichurri Picant: Sos Aromat și Iute

Chimichurri Picant: Sos Aromat și Iute din: patrunjel, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, ulei de masline, oregano, suc de lamaie, sare, piper. Chimichurri este un sos verde și aromatic originar din Argentina, apreciat pentru gustul său bogat și aromele puternice. Această versiune picantă adaugă o notă încălzitoare cu ajutorul fulgilor de […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.