Supa de Morcovi cu Șofran din: morcovi, ceapa, ulei de masline, sofran, bulion de legume, sare, piper, smantana. Supa de morcovi cu șofran este o rețetă sofisticată care combină dulceața naturală a morcovilor cu aroma unică și delicată a șofranului. Acest fel de mâncare este nu doar o alegere sănătoasă, dar și o experiență culinară […]
Prajitura cu prune si aroma de lamaie
PrinteazaPrajitura cu prune si aroma de lamaie din: prune, oua, zahar, ulei, lapte, smantana, zahar vanilat, faina, praf de copt, coaja de lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg prune
- 4 ouă
- 200 g zahăr
- 8 linguri ulei
- 100 ml lapte
- 50 ml smântână
- 1 plic zahăr vanilat
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- coaja rasă de la 1/2 de lămâie
Mod de preparare:
Prajitura cu prune si aroma de lamaie: Mixezi bine ouăle cu zahărul şi zahărul vaniliat, până când compoziţia devine cremoasă, iar zahărul se topeşte.
Adaugi treptat făina amestecată cu praful de copt, alternând cu laptele, amestecat din timp cu smântână şi mixezi la viteza mică până se încorporează.
Adaugi coaja de lămâie, uleiul şi mixezi 3 minute. Torni compoziţia rezultată într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi deasupra aranjezi jumătăţi de prune trecute prin făină.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, până ce prăjitura se rumeneşte.
Pofta buna!
Chimichurri Picant: Sos Aromat și Iute
Chimichurri Picant: Sos Aromat și Iute din: patrunjel, usturoi, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, ulei de masline, oregano, suc de lamaie, sare, piper. Chimichurri este un sos verde și aromatic originar din Argentina, apreciat pentru gustul său bogat și aromele puternice. Această versiune picantă adaugă o notă încălzitoare cu ajutorul fulgilor de […]