Chifteluţe cu fasole şi feta
PrinteazaChifteluţe cu fasole şi feta din: supa concentrata, fasole alba, ardei iute, patrunjel, oua, ulei de struguri, usturoi, branza feta, dressing pentru salata.
- 3 cubuleţe de supă concentrată de legume Knorr
- 1 kg fasole albă cu bobul mare
- 1 ardei iute roşu (poate fi şi uscat, jumătate de linguriţă)
- o legătură de pătrunjel
- 2 ouă
- 4 linguri de ulei din sâmburi de struguri
- 5 căţei de usturoi
- 250 grame brânză feta
- 1 Knorr Salad Dressing tzatziki
Mod de preparare:
Se spală fasolea cu apă rece şi se lasă în apă peste noapte.
Se scurge apa, se toarnă apă proaspătă, se adaugă cubuleţele de supă concentrată de legume Knorr şi se fierbe până când fasolea devine moale.
Se scurge fasolea şi se lasă să se usuce. Se taie ardeiul iute în cubuleţe, se toacă mărunt usturoiul, se toacă şi legătura de pătrunjel.
Se amestecă fasolea cu ardeiul tocat, cu usturoiul şi patrunjelul şi se dă totul prin maşină de
tocat carne sau se omogenizează în blender.
Se adaugă compoziţiei ouăle, se condimenteaza cu sare şi piper şi se amestecă bine.
Se taie brânză feta în cubuleţe şi se adaugă compoziţiei. Se amestecă totul. Se fac chifteluţe mici şi se prăjesc în ulei încins.
Se prepară Knorr Salad Dressing tzatziki conform indicaţiilor de pe ambalajul produsului.
Se toarnă dressing-ul peste chifteluţe.
Pofta buna!