Rulouri de dovlecei si vinete

Printeaza

Rulouri de dovlecei si vinete din: vanata, dovlecel, pastai de fasole, mazare, ciuperci, ou, ceapa rosie, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, faina, otet.

Ingrediente:Rulouri_de_dovlecei_si_vinete

pentru umplutura:

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 100 g pastai de fasole
  • 100 g mazare boabe
  • 100 g ciuperci
  • 1 ou
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • marar si patrunjel tocat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

pentru aluat:

  • 150 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita otet

 

Mod de preparare:

Pregatesti aluat: Intr-un castronas pui faina si faci la mijloc o gropita. Amesteci putina apa cu otetul, sare si uleiul (optional 1ou) si framanti un aluat pe care-l lasi la rece, pana pregatesti rulourile.

Pregatesti umplutura: Cureţi dovlecelul şi vânătă şi le tai felii subţiri, pe lungime. Le prăjeşti în ulei un minut (sau le frigi pe grătar) şi le laşi să se răcească pe un şervet absorbant.

In uleiul rămas căleşti ceapa şi usturoiul tocate, adaugi fasolea păstăi şi mazărea boabe, ciupercile şi le căleşti sub capac 5 minute. Adaugi verdeaţa tocată şi oul, pentru a se lega mai bine compoziţia.

Cu o lingură iei din acest amestec şi pui pe fiecare felie de dovlecel şi vânătă şi rulezi. Din aluat faci atâtea biluţe câte rulouri ai făcut, întinzi cu sucitorul, pui un rulou şi aduni aluatul în jurul lui, obţinând pacheţele.

Le aşezi apoi într-o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptorul încins, până devin aurii. Serveşti rulourile calde sau reci.

Rulouri de dovlecei si vinete

Rulouri_de_dovlecei_si_vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.