Inghetata cu rodii si migdale
PrinteazaInghetata cu rodii si migdale din: foi de napolitana, zahar pudra, oua, rodii, sirop de zmeura, zeama de lamaie, esenta de migdale, fistic.
- 2 foi de napolitană
- 200 g zahăr pudră cu gust de vanilie
- 4 ouă
- 400 g rodii coapte
- 50 ml sirop de zmeură
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 sticluţă esenţă de migdale
- 50 g fistic zdrobit mărunt
Mod de preparare:
Separi ouăle, apoi gălbenuşurile le freci cu zahărul pudră, până se topeşte. Albuşurile le baţi spumă cu telul. Incorporezi apoi albuşul bătut bine în gălbenuşul spumă.
Cureţi rodiile, apoi le mixezi în blenderul, cu excepţia câtorva bobiţe.
Torni siropul de zmeură, esenţa de migdale şi puţinâ zeamă de lămâie. Zdrobeşti 50 g fistic, pe care îl adaugi la compoziţia de albuş. Omogenizezi apoi ambele compoziţii.
Tai foile de napolitane după forma dorită şi torni compoziţia preparată înainte.
Introduci în congelator pentru circa 2 ore. Inainte de a servi îngheţata, ornezi cu boabe de rodii.
Pofta buna!