Supă-cremă de praz şi cartofi
PrinteazaSupă-cremă de praz şi cartofi din: praz, cartofi, oua, smantana, unt, lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg praz
- 3 cartofi
- 2 gălbenuşuri
- 150 ml smântână
- 1/4 pachet de unt
- 1/2 lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi prazul, îl tai bucăţi, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi îl înăbuşi în unt 5-6 minute. Adaugi apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 500 ml apă caldă, un praf de sare şi fierbi totul pe foc mic timp de 20 de minute.
După ce au fiert toate, le treci prin sită (sau le mixezi) cu tot cu zeamă, adaugi smântână, mai fierbi supa cât să dea într-un clocot-două şi dai oala deoparte.
O laşi câteva minute să se răcească şi s-o poţi drege astfel: amesteci gălbenuşurile cu puţină supă, torni amestecul în oală şi potriveşti gustul de sare şi piper. La masă, serveşti supa cu pătrunjel fin tocat şi crutoane.
Supă-cremă de praz şi cartofi
Poftă bună!