Ceapa umpluta cu ciuperci si verdeata
PrinteazaCeapa umpluta cu ciuperci si verdeata din: ceapa, ciuperci, marar, patrunjel, ulei, sare, piper, pesmet, zahar brun, rosii, cascaval.
- 4 cepe potrivite
- 200 g ciuperci
- marar
- patrunjel
- ulei
- sare
- piper
- 1-2 linguri pesmet
- 1 lingurita zahar brun
- 150 g rosii din conserva
- 100-150 g cascaval
Mod de preparare:
Cureţi şi speli cepele, le scobeşti miezul, apoi le opăreşti în apă cu sare, nu mai mult de 10 minute. Mărunţeşti miezul rămas de la ceapă şi-l pui la călit în puţin ulei.
După ce s-a înmuiat, adaugi ciupercile tăiate cubuleţe, pui sare şi piper, pesmetul şi zahărul brun. Când este totul călit, presari mărarul şi pătrunjelul mărunţite. Cepele fierte le laşi la scurs şi, după ce s-au răcit, le umpli cu compoziţia de ceapă şi ciuperci.
Intr-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei, aşezi cepele umplute şi torni apă cât să le acopere pe jumătate. Roşiile din conservă le presari cu sare şi piper după gust şi te torni peste cepe.
Deasupra razi caşcavalul şi dai la cuptor, 30-40 de minute, după ce ai acoperit vasul cu o folie de aluminiu.
Ceapa umpluta cu ciuperci si verdeata
Pofta buna!