Muschiulet de porc in manta crocanta cu garnitura
PrinteazaMuschiulet de porc in manta crocanta cu garnitura din: foi de aluat, muschiulet de porc, miere, patrunjel, sare, piper, galbenus.
- 4 foi de aluat congelat
- 2 muschiuleti de porc (circa 600 g)
- 20 g unt
- 2-3 linguri miere fluida
- 3 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
- 1 galbenus
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se aşază foile de aluat unele lângă altele şi se lasă să se decongeleze 15 min. Se spală carnea şi se şterge. Se încinge untul într-o tigaie şi se prăjeşte muşchiul puţin la foc iute, de jur împrejur.
Se scoate şi se unge cu miere. Se presară deasupra pătrunjel şi se mai prăjeşte puţin; apoi se scoate din tigaie şi se lasă să se răcească; se sărează şi se piperează.
Se suprapun câte 2 foi de aluat şi se întind uşor cu sucitorul. Se aşază pe fiecare câte un muşchiuleţ de porc. Se unge foaia de aluat cu gălbenuş bătut şi se împachetează muşchiuleţul în ea.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt cu partea lipită în jos. Se coace la mijlocul cuptorului cca 30-35 min., până ce se rumeneşte. Se serveşte cu o garnitură de ciuperci, fasole şi roşii.
Muschiulet de porc in manta crocanta cu garnitura
Pofta buna!