File de somon cu sos teriyaki
PrinteazaFile de somon cu sos teriyaki din: somon, sos de soia, otet balsamic, miere, ghimbir, orez, ceapa verde, susan.
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon (circa 500 g)
- 50 ml sos de soia
- 1 lingură oţet balsamic
- 2 linguri miere
- 1/2 linguriţă ghimbir
- orez fiert
- ceapă verde
- susan
Mod de preparare:
Speli peştele şi îl ştergi cu şerveţele absorbante. Il pui pe grătarul încins şi îl frigi pe ambele părţi, aproximativ 1-2 minute pe o parte.
Nu îl laşi foarte mult, fiindcă peştele va deveni fad şi nu va mai fi la fel de gustos. Trebuie să rămână moale şi suculent.
Cât stă peştele pe grătar, pregăteşti sosul teriyaki. Pui într-un vas sosul de soia şi oţetul balsamic.
Adaugi mierea şi ghimbirul şi dai câteva clocote, până capătă consistenţa unui sos.
In mod normal, sosul, teriyaki ar trebui să conţină mirin, dar dacă nu ai, poţi folosi oţet balsamic şi miere.
Este poate chiar mai bun aşa. Când peştele este gata, îl acoperi cu sosul cald încă. Il laşi 5-10 minute, să se întrepătrundă aromele.
Scoţi peştele din sos şi îl laşi pe un platou, alături de orez. Presari ceapă verde, tăiată pe diagonală, pentru un gust proaspăt.
Pentru un gust deosebit şi un aspect plăcut, poţi presăra deasupra susan, pe care îl prăjeşti uşor în prealabil.
File de somon cu sos teriyaki
Pofta buna!