Ciorba de spanac cu smantana
PrinteazaCiorba de spanac cu smantana din: spanac, patrunjel verde, ceapa, lapte batut, oua, smantana, sare, ulei.
- 1 kg spanac
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 cepe potrivite uscate+1 legatura ceapa verde
- 3 l lapte batut (acru)
- 4 oua
- 200 g smantana
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Căleşti ceapa pentru 3-4 minute cu puţin ulei şi 1/2 cană apă. Pe urmă pui spanacul tocat mărunt şi pătrunjelul tocat şi el şi mai adaugi o cană cu apă. Laşi câteva minute, până se înmoaie şi potriveşti gustul de sare.
După aceea torni laptele dulce, laşi să dea într-un clocot, după care pui imediat ouăle bătute, amestecate cu smântână şi iei oala cu ciorbă de pe foc. Serveşti ciorba alături de ceapă verde.
Ciorba de spanac cu smantana
Pofta buna!