Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite pentru o cină specială sau o ocazie festivă, potarnichea cu sos de merișoare și portocale este alegerea perfectă. Această rețetă combina gustul rafinat al potarnichii cu dulceața acrișoară a merișoarelor și aroma vibrantă a portocalelor, oferindu-ți o explozie de arome și […]
Reteta zilei: Vita la tigaie pe pat de spanac
PrinteazaVita la tigaie pe pat de spanac din: vita, ulei de masline, boia de ardei, usturoi, ardei iute, condimente, sare, piper, spanac, unt sarat.
Ingrediente:
- 750 g file de vită, cuburi (pulpa sau vrabioara)
- 3 linguri ulei de masline
- ½ lingurita boia de ardei
- 4 catei de usturoi, tocat marunt
- 2 ardei iuti uscati, tocat
- 2 lingurite condimente
- Sare si piper, dupa gust
- 300gr de spanac proaspăt
- 50gr de unt sărat
Mod de preparare:
Puneți toate ingredientele împreună, cu excepția spanacului și a untului. Se lasa sa stea timp de cel puțin 30 de minute. încălzește o tigaie la foc mare și adaugati carnea cu condimentele.
amestecă continuu pentru a găti carnea de vită uniform, aproximativ 5-8 minute.
Transferati din tigaie si pastrati deoparte. În aceeași tigaie se topeste untul, apoi se adaugă spanacul. Se amesteca 1-2 minute.
Transferati pe o farfurie de servire, adaugati carnea de vită peste si serviti.
Vita la tigaie pe pat de spanac
Pofta buna!
Acest preparat este nu doar gustos, ci și extrem de versatil, putând fi utilizat ca garnitură pentru diverse preparate din carne sau ca ingredient principal în salate sofisticate. Datorită gustului lor dulce-acrișor, prunele murate sunt perfecte pentru a acompania o varietate de feluri de mâncare, oferind o explozie de arome […]
Ce bine arata vita la tigaie
Fac si eu vita la tigaie