Supă de dovleac cu găluşte de branză
PrinteazaSupă de dovleac cu găluşte de branză din: dovleac, ceapa, margarina, usturoi, condiment cu gust de legume, smantana, sare, piper, zahar, lamaie, lapte, gris, cascaval, ou.
- 500 g miez de dovleac
- 1 ceapă
- 1 lingură margarină
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de condiment cu gust de legume
- 100 ml smântână subţire
- sare
- piper
- zahăr
- 1 linguriţă suc de lămâie
Ingrediente găluşte:
- 125 ml lapte
- 2 linguri griş
- 100 g caşcaval
- 1 ou
- 1 linguriţă margarină
Mod de preparare:
Tai dovleacul cubuleţe, toci mărunt ceapa şi zdrobeşti usturoiul. Le căleşti pe toate în margarină fierbinte, apoi torni 500 ml supă pregătită cu apă şi condiment.
Acoperi oala cu capac şi o laşi să fiarbă 15 minute. Intre timp, prepari găluştele: pui la fiert laptele cu margarina, încorporezi grişul şi laşi 5 minute să se umfle. Razi caşcavalul şi-l adaugi împreună cu oul în grişul fierbinte.
Formezi găluşte cu linguriţa udă. Treci supa prin strecurătoare, o pui din nou la fiert, adaugi găluştele şi laşi pe foc mic să fiarbă. Când găluştele se ridică, adaugi smântână şi mai dai de sare şi piper, adaugi sucul de lămâie şi presari verdeaţă tocată.
Poftă bună!