Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde
PrinteazaBudinca vieneza cu morcovi si ceapa verde din: cartofi, ceapa verde, morcovi, iaurt, smantana, oua, piper, nucsoara, chimen, unt, praz, cascaval ras.
- 1 kg cartofi
- 1 legătură de ceapa verde
- 2-3 morcovi mici
- 100 g iaurt
- 400 g smantana
- 2 gălbenuşuri
- sare
- piper macinat
- 1 praf de nucşoara
- un varf de cutit de chimen pisat
- 2 linguri de unt
- 1 fir de praz
- 100 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.
Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.
Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz.
Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
Pofta buna!