Mancare de viţel cu dovlecei
PrinteazaMancare de viţel cu dovlecei din: carne de vitel, dovlecei, unt, ceapa, faina, marar, sare.
- 750 g carne de viţel
- 4 dovlecei
- 1 lingură unt
- 1 ceapă
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă mărar tocat
- sare
Mod de preparare:
Tai bucăţi carnea de viţel, o prăjeşti în unt cu ceapă şi puţină făină, adaugi apă şi o laşi să fiarbă înăbuşit. Cureţi apoi dovleceii de coajă, îi tai în patru pe lungime, apoi în bucăţi de 5-6 cm pe care le prăjeşti în puţină grăsime.
Când carnea este pe jumătate fiartă, pui dovleceii şi mărarul, dai cratiţa la cuptor şi laşi să fiarbă înăbuşit, până ce au fiert toate. După ce scoţi mâncarea de la cuptor, dacă-ţi place, poţi adăuga şi 2 linguri de smântână.
Poftă bună!