Tarta cu prune si aroma de rom

Printeaza

Tarta cu prune si aroma de rom din: prune, scortisoara, esenta de rom, zahar brun, margarina, oua, apa fiarta, praf de copt, otet de mere, faina.

umplutura:

  • 1 kg prune
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • esenţă de rom
  • 4 linguri zahăr brun

Ingrediente aluat:

  • 1 pachet margarină
  • 4 ouă
  • 4 linguri apă fiartă
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri oţet de mere
  • făină, cât cuprinde

 

Mod de preparare:

Tarta cu prune si aroma de rom: Pregăteşti umplutura, speli prunele, le tai bucăţele, apoi le pui într-un vas. Laşi prunele la rece, timp de 1/2 oră cu scorţişoara, esenţa de rom şi zahărul brun.

Pregăteşti aluatul, margarina, la temperatura camerei, o amesteci bine cu cele 4 ouă, cu praful de copt, cu apa fiartă şi cu oţetul. Apoi adaugi şi făina, până se obţine un aluat fraged, care se desprinde uşor de mână.

Intinzi aluatul şi îl pui într-o formă rotundă, apoi deasupra adaugi umplutura. Dai forma la cuptor, cu foc potrivit, circa jumătate de oră. Scoţi tarta, o tai felii şi o serveşti caldă.

Pofta buna!

 

 

 

Osso Buco : Tradiție și Rafinament într-o Rețetă Italiană

din: gamba de vitel cu os, ceapa, usturoi, vin alb sec, rosii in bulion, morcovi, frunze de dafin, sare, piper, ulei de masline, coaja de lamaie, pasta de tomate.   Ingrediente: 4 bucăți osso buco (gamba de vițel cu os) 2 cepe mari, tocate 3 căței […]

 

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • abilityzce

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.