Spaghete cu ciuperci in aluat
PrinteazaSpaghete cu ciuperci in aluat din: faina, ou, margarina, apa, sare, spaghete, unt, ciuperci, branza, sare.
- 150 g faina
- 1 galbenus
- 3 linguri margarina
- 2 linguri apa
- sare
Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac”, iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rezistentă la căldură, unsă cu margarină.
Ingrediente umplutură:
- 300 g spaghete
- 2 linguri unt
- 1 lingură făină
- 1 ou
- 100 g ciuperci
- 1 lingură brânză
- sare
Mod de preparare:
Fierbi spaghetele în apă cu sare şi le laşi apoi într-o strecurătoare. Din unt cu făină şi o ceaşcă de apă fierbi un sos potrivit, la care adaug un ou. Il amesteci cu spaghetele, ciupercile înăbuşite în unt, brânza rasă şi potriveşti gustul de sare.
Pui umplutura de spaghete în forma cu aluat, îi pui un capac din aluatul rămas, presezi marginile foilor de aluat şi coci totul la cuptor, la foc potrivit. Când e gata, laşi spaghetele astfel pregătite să se răcească, apoi le răstomi pe un platou.
Poftă bună!